Pylos59

Wij maken al sinds 1998 leren producten en hebben erg veel liefde voor het product. Wij zijn ons merk begonnen vanuit het uitgangspunt dat we mensen met elkaar willen verbinden door oog te hebben voor mens en milieu. Het leven van de mensen die onze tassen produceren is net zo belangrijk als het leven van de mensen die onze tassen gebruiken.

What you see is what you get

GOALS

Wij streven ernaar ons steeds verder te ontwikkelen en zo geïnspireerd te werken en ons blijvend in te zetten voor de mensen om ons heen. Van alle veranderingen waarmee we meer aandacht geven aan onze medemensen en het milieu houden we je op de hoogte via de onze nieuwsbrief!

Onze tassen zijn duurzaam geproduceerd door SA8000 gecertificeerde fabrieken. Dit is de hoogst mogelijke certificering voor een fabriek op dit moment. Fabrieken die een certificering willen behalen en behouden, verder moeten gaan dan alleen het voldoen aan de norm. SA8000 is gebaseerd op de principes van internationale mensenrechten.
Het meet de prestaties van bedrijven op acht gebieden die belangrijk zijn voor sociale verantwoordelijkheid op de werkplek: kinderarbeid, dwangarbeid, gezondheid en veiligheid, vrije vereniging en collectieve onderhandelingen, discriminatie, disciplinaire praktijken, werkuren en vergoedingen. Certificatie-inspectie wordt uitgevoerd door Veritas en Société Générale de Surveillance [SGS].

Wij hanteren de Europese norm ‘REACH’ (Registration, Evaluation and Authorization of Chemicals). Wij realiseren ons dat de REACH normering die is opgelegd door de EU slechts de minimale eisen stelt aan de inhoud van de gebruikte materialen. In India waren er lange tijd geen wettelijke verplichtingen voor de leerleveranciers, behalve zeer minimale eisen. Wij zijn van mening dat het de taak is van ons als merk, in samenwerking met onze partners om deze minimale eisen op te rekken waarbij er diverse vormen van certificering zijn.

Naast de Indiase wettelijke normen zijn BSCI en SA8000 internationaal erkende normeringen waarbij SA8000 wereldwijd de meest strenge certificering is. Onze fabrieken voldoen aan deze normering.

Recent bekeken